Arhivă foto

GALERIE FOTO: Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ, ediţia a XVII-a, 25 iunie – 10 iulie 1988

GALERIE FOTO: Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ – ediţia a XVII-a, 25 iunie – 10 iulie 1988

TINERELE TALENTE ÎN PRIM PLAN

Vacanţele au mereu un aer tineresc

Ediţia anului 1988 avea să fie o ediţie, ca toate celelalte de până atunci. Dominată de spiritul tineresc. Chiar de la debut. Căci, în seara zilei de 25 iunie, în incinta primitoarei Săli a Tapiseriilor, studenta din anul întâi a Conservatorului ieşean, Otilia Aliţei, avea să ofere celor veniţi la întâlnirea cu Vacanţele un recital de vioară care, peste ani, încă mai dăinuie în amintirea celor prezenţi. Poate şi acompaniamentul de pian asigurat de o veche şi statornică prietenă a festivalului – Gabriela Marcovici – să fi contribuit la succesul deschiderii noii ediţii.

Ediţie în care recitalurile de pian şi de vioară aveau să curgă în cascadă, alternându-se şi completându-se reciproc. Exemplele la îndemână sunt evoluţiile pianistei Doina Grigore (cu muzică de Scarlatti, Beethoven, ori Liszt), al violonistei Krimhilda Cristescu, acompaniată la pian de Octavian Raţiu (Mozart, Prokofiev, Franck), sau ale pianiştilor Gabriel Stoichescu (Beethoven, Chopin) şi Lucian Zidaru (Bach, Brahms, Scarlatti).

Între aceste recitaluri s-a intercalat, în mod fericit, concertul susţinut de studenţii Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.

citește mai mult